1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Mersin ve Karaman’da 45 MW’lık RES kurulacak

Mersin ve Karaman’da 45 MW’lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Resumut Enerji Mersin ve Karaman il sınırları içinde 45 MW kapasiteli Karaman Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kuracak.Resumut Enerji A.Ş...

Mersin ve Karaman’da 45 MW’lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Resumut Enerji Mersin ve Karaman il sınırları içinde 45 MW kapasiteli Karaman Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kuracak.

Resumut Enerji A.Ş tarafından Mersin İli, Mut İlçesi, Güme Mahallesi Mevkii ve Karaman İli, Merkez İlçesi, Elmalıkalesi Tepesi Mevkii’nde 45 MW kapasiteli Karaman Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Yaklaşık 113 milyon liraya malolacak santralde 13 adet türbin yer alacak. 12 adet türbin 3,6 MW, diğer 1 adet türbin 1,8 MW ünite gücüne sahip olacak. Santral yılda 157.680.000 kwh elektrik üretecek ve üretilen elektrik 154 kV Enerji İletim Hattı ile Karaman OSB Trafo Merkezi’ne bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme aktarılacak. 

Santralin inşaat aşaması 20 ay, işletme süresi ise EPDK tarafından verilen önlisansa göre 49 yıl olacak. Arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları kapsamında 45 kişi çalışacak. İşletme aşamasında ise 4 işletme personeli, 1 müdür, 3 güvenlik ve 2 bakım elemanı olmak üzere toplam 10 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler