1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mersin’de sığ deniz sondajı başladı

Mersin’de sığ deniz sondajı başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye, petrol ve doğalgaz rezervlerini ortaya çıkarmak için bir adım daha atarak Mersin açıklarında “sığ deniz” sondajına...

Mersin’de sığ deniz sondajı başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye, petrol ve doğalgaz rezervlerini ortaya çıkarmak için bir adım daha atarak Mersin açıklarında “sığ deniz” sondajına başladı.

Fatih gemisiyle Antalya açıklarında ilk derin deniz sondajına kısa bir süre önce başlayan Türkiye, bugün de Mersin’de sığ deniz sondaj çalışmalarına başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı Kuzey Erdemli-1 Sığ Deniz Sondaj Töreniyle Mersin Erdemli’de petrol ve doğalgaz kaynakları için sondaj çalışmaları başladı. 

Mersin’in yaklaşık 19 deniz mili güneyinde 2100 metre derinliğe sahip olması planlanan Kuzey Erdemli-1 kuyusunda sondaj çalışmaları yaklaşık 2 ay sürecek.

Dönmez törende yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin artık enerji piyasasındaki oyunculardan birisi olmakla yetinmediğini belirterek, "Artık oyunu değiştirmek, enerjide dışa bağımlılığımızı sonlandırarak oyunu değiştirmek niyetindeyiz. İşte bugün başlattığımız sığ deniz çalışmamız ve 30 Ekim’de sondaja başlayan Fatih gemimizin faaliyetleriyle oyunu değiştireceğiz” dedi.

FATİH İLK SONDAJDA 5500 METREYE İNECEK

DÖNMEZ: İLK SONDAJLARIMIZDA GAZ YA DA PETROLE ULAŞMAYI UMUYORUZ

TÜRKİYE AKDENİZ’DE BEN DE VARIM DEDİ

Önceki ve Sonraki Haberler