1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Metro Türkiye çevre için 1,5 milyon TL yatırım yaptı

Metro Türkiye çevre için 1,5 milyon TL yatırım yaptı

Metro Türkiye, 2019 yılında toplam 1,5 milyon TL’lik çevre yatırım ve harcaması gerçekleştirdi. 

Metro Türkiye çevre için 1,5 milyon TL yatırım yaptı

Enerji Günlüğü - Metro Türkiye, 2019 yılında toplam 1,5 milyon TL’lik çevre yatırım ve harcaması gerçekleştirdi. 

Metro Türkiye’nin yayınladığı 4. Sürdürülebilirlik Raporu’na göre, Metro Türkiye operasyonlarında ve tedarik zincirinde çevresel etkileri azaltma hedefiyle, doğal kaynakların sorumlu bir şekilde kullanımını sağlayan; enerji tüketimi, sera gazı salınımları ve atık oluşumunu azaltan uygulamaları hayata geçirmek amacıyla 2019 yılında toplam 1,5 milyon TL’lik çevre yatırım ve harcaması gerçekleştirdi. 

GIDA ATILARINI %50 AZALTMAYI HEDEFLİYOR

Çevresel sürdürülebilirliği iş yapış şeklinin bir parçası olarak ele alan Metro Türkiye, gıda atıklarını %50 oranında azaltma hedefine ulaşabilmek amacıyla da öncelikli olarak atıkların oluşma sebeplerini belirlemek üzere bir çalışma yürütüyor. Fazla Gıda ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında da hâlâ satılabilir olan gıdaları atık olmaktan kurtarıyor. Metro Türkiye 2019’da 385 bin öğün yemeğe denk gelen 163,5 ton gıdayı, 30 gıda bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Fazla Gıda ile yaptığı iş birliğiyle Sürdürülebilir İş Ödülleri B2B İş Birliği kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İŞ YAPIŞ BİÇİMİ OLARAK ELE ALIYORUZ”

Metro Türkiye’nin 4’üncü raporuyla ilgili değerlendirmede bulunan Metro Türkiye Kalite Güvence Grup Müdürü Tülay Özel, “Metro Türkiye olarak, sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak ele alıyoruz. Sorumlu kurumsal vatandaş olarak üreticilerimizle, yerli ürünlerle ve eğitim verdiğimiz şeflerimizle birlikte insan odaklı, çevreye saygılı, yerel değerleri koruyan, anlamlı ve etkin işlere imza atmak üzere yaklaşık iki milyon müşteriye bu anlayışla hizmet veriyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyor ve bunun sonu gelmeyecek bir yolculuk olduğunu biliyoruz. Çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetişim alanlarındaki performansımızı şeffaflıkla paylaştığımız 2018 - 2019 Sürdürülebilirlik Raporu’nu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler