1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır doğal gaz piyasasını liberalleştiriyor

Mısır doğal gaz piyasasını liberalleştiriyor

Enerji Günlüğü - Mısır doğal gaz sektörünü özel şirket yatırımcılarına açacak olan yasa taslağı Meclis'e sunuldu.Karasularında dünyanın...

Mısır doğal gaz piyasasını liberalleştiriyor

Enerji Günlüğü - Mısır doğal gaz sektörünü özel şirket yatırımcılarına açacak olan yasa taslağı Meclis'e sunuldu.

Karasularında dünyanın en büyük doğal gaz sahası Zohr'un keşfedildiği Mısır, doğal gaz sektörünü liberalleştirme yönünde ilk adımı attı. Mısır Temsilciler Meclisi tarafından geçen hafta ülkenin doğal gaz sektörünü özel şirket yatırımcılarına açmanın yolunu açan yasa taslağı Parlamento'ya sunuldu. 

Taslak yasa, özel sektör yatırımcılarının doğalgaz piyasasında yükleme, dağıtım, satış ve pazarlama alanlarında çalışmalar yapabilmesinin önünü açıyor. Dahası, yasa tasarısı, Mısır doğalgaz sektörünün liberalleştirilmesini denetlemek için yeni bir düzenleme organı oluşturulmasını kapsıyor. Bu organ endüstrinin tüm faaliyetlerini (keşif ve üretim hariç) denetleyecek ve endüstrideki oyunculara lisans ve izin verecek.

Yeni yasanın 2017 yılı sonuna kadar hayata geçirilmesi bekleniyor.

İtalyan enerji firması Eni, Mısır açıklarında yüzeyin 1450 metre altında 100 kilometrelik alana yayılan 5.5 milyon varile eşdeğer olmak üzere yaklaşık 30 trilyon kübik kadem doğal gaz rezervi keşfi yapmıştı. Mısır ise Eni'ye Zohr sahsısndaki çalışmaları geliştirmesi için Şubat ayında yasal izin vermişti. 

MISIR'DAN ENİ'YE ZOHR SAHASIZ İÇİN ONAY

Önceki ve Sonraki Haberler