1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır, Ürdün’e doğalgaz satışını durdurmayacak

Mısır, Ürdün’e doğalgaz satışını durdurmayacak

Enerji Günlüğü - Mısır Ürdün ile yaptığı doğalgaz anlaşmasını feshedeceği söylentisini yalanlayarak, Ürdün’e doğalgaz tedariğini durdurmayacağını...

Mısır, Ürdün’e doğalgaz satışını durdurmayacak

Enerji Günlüğü - Mısır Ürdün ile yaptığı doğalgaz anlaşmasını feshedeceği söylentisini yalanlayarak, Ürdün’e doğalgaz tedariğini durdurmayacağını açıkladı.

Mısır’ın Ürdün Büyükelçisi son dönemde ortaya atılan Mısır’ın Ürdün ile yaptığı doğalgaz anlaşmasını feshedeceği söylentisini yalanlayarak, Mısır’ın Ürdün’e doğalgaz tedariğini durdurmayacağını açıkladı.

Mısır ile Ürdün arasındaki anlaşma uyarınca Mısır’dan Ürdün’e her gün 240 m3 doğalgaz aktarılması öngörülüyordu. Mısır’da çıkan iç karışıklıklar ve Mısır-Ürdün doğalgaz boru hattına yapılan sabotajlar sonrasında bu rakam 2012 yılında günde 80 m3’e kadar düştü. Halihazırda ise hiç doğalgaz aktarımı yapılmıyor. Ürdün ise elektrik ihtiyacının %80’ini Mısır’dan karşılıyordu.

Mısırlı yetkililer Ürdün’ün karşı karşıya kaldığı zararın ciddiyetinin farkında olduklarını ifade ederek durumu düzeltme sözü verdiler. Ancak şu anda Mısır’ın kendisi de doğalgaz sıkıntısı çekmekte ve İsrail’e doğalgaz tedariğini de tamamen durdurmuş durumda. Ancak İsrail,karasularında bulduğu yeni rezervlerle bu durumdan çok da etkilenmedi. Hatta en son ilk müşterisi olan Filistin ile doğalgaz ithal anlaşması imzaladı. Ve Leviathan sahasının 2017 yılında gaz tedariğine başlaması bekleniyor. Ürdün ile 2016 yılına kadar bir boru hattı bağlantısını tamamlayarak doğalgaz satmayı planladığına dair bazı söylentiler de mevcut.

İSRAİL MISIR'DAN ARTIK DOĞALGAZ ALMAYACAK, SATACAK!

Önceki ve Sonraki Haberler