1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mısır'ın enerji dönüşümüne AB desteği

Mısır'ın enerji dönüşümüne AB desteği

Enerji Günlüğü - Mısır, yenilenebilir enerji yatırımlarının artırılması ve gaz sektörünün modernizasyonu yoluyla enerji geçişini hızlandırmak...

Mısır'ın enerji dönüşümüne AB desteği

Enerji Günlüğü - Mısır, yenilenebilir enerji yatırımlarının artırılması ve gaz sektörünün modernizasyonu yoluyla enerji geçişini hızlandırmak için AB ile işbirliği yapacak.

Avrupa Birliği ve Mısır tarafından enerji alanında işbirliği konusunda bir ortaklık anlaşması imzalandı. Anlaşma ile enerji alanında, özellikle gaz, rüzgar ve güneş enerjisi alanlarında yatırım işbirliği yapılacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İklim ve Enerjiden Sorumlu Üyesi Miguel Arias Canete, imza töreninde yaptığı değerlendirmede AB'nin yeşil enerji geçişinde bir dünya lideri olarak, ister finansal ister teknik, ister bilgi paylaşımı olsun her konuda Mısır'a gerekli yardımı sağlamaya hazır olduğunu kaydetti.

Canete, kamu fonlarıyla birlikte, Mısır'ın yenilenebilir enerji yatırımlarının çoğaltılması ve gaz sektörünün modernizasyonu yoluyla Mısır'ın enerji geçişini hızlandırmayı ve böylece Mısır'ı bir enerji merkezine dönüştürmeyi amaçlayan özel yatırımların da yapılması gerektiğini vurguladı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler