1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Modon Konya’da tarım ve orman atıklarından elektrik üretecek

Modon Konya’da tarım ve orman atıklarından elektrik üretecek

Modon Konya Enerji, Konya’nın Çumra ilçesinde kuracağı 19 MW’lık biyokütle tesisinde tarımsal ve ormansal atıkları elektriğe dönüştürecek.

Modon Konya’da tarım ve orman atıklarından elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Modon Konya Enerji, Konya’nın Çumra ilçesinde kuracağı 19 MW’lık biyokütle tesisinde tarımsal ve ormansal atıkları elektriğe dönüştürecek.

Konya İli, Çumra İlçesi, Alibeyhüyüğü Mahallesi’nde MODON Konya Enerji A.Ş. tarafından 19 MW kapasiteli Biyokütle Enerji Santrali kurulması planlanıyor.

85 milyon lira değerindeki proje kapsamında kurulacak tesise, sadece tarımsal ve ormansal atıklar kabul edilecek. Tesiste ortalama verimi %42 olan gaz motorları kullanılacak. Atıkların teminine ve mevsimsel şartlara bağlı olarak; bazen sadece tarımsal atıklar, bazen sadece ormansal atıklar, bazen de her iki atık karıştırılarak elektrik üretimi yapılacak. Sadece bir tarım atık türü olması halinde tesise kabul edilecek maksimum tarımsal atık miktarı 697,98 ton/gün olacak. Elektrik üretimi sadece ormansal atıklar tarafından karşılanacak olursa gerekli ormansal atık miktarı 274,3 ton/gün olacak.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler