1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. MTA, Bilecik'te jeotermal kaynak arayacak

MTA, Bilecik'te jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Maden Tetkik ve Arama (MTA) Bilecik'te iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden...

MTA, Bilecik'te jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Maden Tetkik ve Arama (MTA) Bilecik'te iki adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından Bilecik Gölpazarı Çiftlik-1 Sondajı, 2016-01 Numaralı Ruhsatta 1 adet 750 metre, Bilecik Merkez-Yeniköy-1 Sondajı, 2016-02 Numaralı Ruhsatta 1 adet 1200 metre derinlikte yapılması planlanıyor.

Yapılması planlanan sondaj çalışmaları tapulu şahıs arazisinde yapılacak ve sondaj çalışması yapılmadan önce, çalışmanın yapılabilmesi için ilgili Kamu Kurum/Kuruluşlarından ve arsa sahiplerinden gerekli izinler alınacak.

MTA Genel Müdürlüğü tarafından açılması planlanan her bir jeotermal kaynak arama sondaj çalışmalarında 3 vardiyada toplam 23 personel çalıştırılması planlanıyor.

Bilecik İli dahilinde, 2016-01 nolu ruhsatta yapılması planlanan Çiftlik-1 jeotermal kaynak arama sondaj alanı, en yakın yerleşim alanı olan Çiftlik Köyüne kuş uçuşu yaklaşık 1100 metre, en yakın meskün mahalle kuş uçuşu yaklaşık 650 metre mesafede bulunuyor. 2016-02 nolu ruhsatta yapılması planlanan Yeniköy-1 jeotermal kaynak arama sondaj alanı ise, en yakın yerleşim alanı olan Kızıldamlar Köyüne kuş uçuşu yaklaşık 1300 metre, en yakın meskün mahalle kuş uçuşu yaklaşık 900 metre mesafede bulunuyor.

Sondaj çalışması için öngörülen proje bedeli 900.000 TL’dir. Proje kapsamında yapılacak her bir sondaj çalışması 120 gün - 150 gün arasında tamamlanacak. Projeye ilişkin ÇED Süreci başladı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler