1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Muğla Belediyesi güneş enerjisi kurulumlarına hız verdi

Muğla Belediyesi güneş enerjisi kurulumlarına hız verdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tesislerinde kurduğu güneş enerji santralleri ile yılda yaklaşık 1000 hanenin elektriğini üretecek ve atmosfere 840 ton karbodioksit salımını önleyecek.

Muğla Belediyesi güneş enerjisi kurulumlarına hız verdi

Enerji Günlüğü - Muğla Büyükşehir Belediyesi, tesislerinde kurduğu güneş enerji santralleri ile yılda yaklaşık 1000 hanenin elektriğini üretecek ve atmosfere 840 ton karbodioksit salımını önleyecek.

Türkiye’de güneşlenme süresi en yüksek illerden biri olan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi tesislerinde güneş enerji santralleri kurmaya, doğayı ve bütçesini korumaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye tesislerinden Menteşe Terminal Türkiye’de ilk yapıya entegre GES 290,4 kwh kurulu güç, Menteşe Mezbaha Tesisi GES 105,4 kwh kurulu güç, Konacık İdari Bina çatısı GES 52,4 kwh kurulu güç ve yapımı devam eden Bodrum Terminal Çatısına kurulumu yapılacak GES 640 kwh güce sahip olacak ve Büyükşehir Belediyesinin tüm tesisleri, 1067 kwh kurulu güce sahip olacak. 

840 TON KARBONDİOKSİTİN ATMOSFERE SALIMI ENGELLENECEK

Tüm güneş enerji santrallerinin sorunsuz çalışması ile Muğla Büyükşehir Belediyesi yılda yaklaşık 1000 hanenin elektrik tüketimine eşit enerjiyi güneşten karşılayacak. Yılda 1.400.000 KWH enerji üretecek tesisler, 1000 hanenin elektrik üretimi yanında 30 ton kağıdın geri dönüşümünü sağlayacak ve 840 ton karbodioksitin atmosfere salımını engelleyecek. Aynı zamanda belediye bütçesine de büyük katkı sağlayan güneş panellerinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından bundan sonra yapılacak binalarda da kullanılması planlanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler