1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Muğla Milas’ta evsel atıklar elektriğe dönüşecek

Muğla Milas’ta evsel atıklar elektriğe dönüşecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas ilçesinde kuracağı Mekanik Ayırma ve Biyometanizasyon Tesisi’nde evsel atıkların geri dönüşümünü ve elektrik üretiminde değerlendirilmesini sağlayacak.

Muğla Milas’ta evsel atıklar elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas ilçesinde kuracağı Mekanik Ayırma ve Biyometanizasyon Tesisi’nde evsel atıkların geri dönüşümünü ve elektrik üretiminde değerlendirilmesini sağlayacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Yokuşaltı Mevkii’nde “Mekanik Ayırma ve Biyometanizasyon Tesisi” kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 23,5 milyon lira bedelli proje kapsamında Milas İlçesi sınırları içinde kalan yerleşim yerlerinden kaynaklanan ve karışık olarak toplanarak Milas Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ne kabulü yapılan atıklar içerisinde yer alan biyobozunur atıkların değerlendirilmesi için yine tesis sahası içerisine “Mekanik Ayırma ve Biyometanizasyon Tesisi” yapılacak. Ayrıca bölgedeki seracılık faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve örnek uygulamalar adına tesis içerisinde atık baca gazından faydalanılarak bir sera kurulacak.

ATIKLARDAN OLUŞAN GAZLA ELEKTRİK ÜRETİLECEK

Mekanik ön işlem tesisinin kapasitesi 15 ton/saat’tir. Mevcut atık oluşumu miktarı göz önüne alınarak iki vardiya çalıştırılacak olan tesisin kapasitesi, yıllara ve mevsimsel nüfus yoğunluğuna bağlı olarak artacak atık miktarına göre kapasiteye uygun olarak ve çalışma saati artırılarak 300 ton/gün kapasiteye ulaşabilecek şekilde dizayn edilecek. Kurulması planlanan Biyometanizasyon Tesisi 2019 yılı için 24 ton/gün , 2032 yılı için 44 ton/gün atığı karşılayacak şekilde dizayn edilecek. 

Milas Düzenli Depolama Tesisinde 2 adet 2,8 MW/h üretim kapasitesine sahip gaz motoru tesislendirilecek. Bu gaz motorları DDT depo gazından üretilecek elektrik enerjisi ve Biyometanizasyon Tesisinden elde edilecek gaz ile üretilecek elektrik enerjisi için ortak kullanılacak.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler