1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Muğla Ortaca’da jeotermal kaynak aranacak

Muğla Ortaca’da jeotermal kaynak aranacak

Muğla’nın Ortaca ilçesinde termal tesislerde kullanma amacıyla bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

Muğla Ortaca’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Muğla’nın Ortaca ilçesinde termal tesislerde kullanma amacıyla bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. 

Muğla İli, Ortaca İlçesi, Sarıgerme Mahallesi, Yango Mevkii’nde bulunan 2019İ002 numaralı sahada Hasan Şahin tarafından termal tesisler için jeotermal arama sondaj çalışmaları faaliyeti yürütülmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 700 bin lira değerindeki proje kapsamında, 500 metrekarelik alanda 250 metre derinliğinde bir adet sondaj kuyusu açılacak. Sondaj sonuçlarının yeterli debi ve sıcaklıkta sonuçlanması halinde üretim kuyusu haline getirilmesi ve üretilecek termal suyunda termal tesislerde kullanılması planlanıyor. 

Sondaj tamamlandıktan sonra çamur havuzları kapatılarak eski haline getirilecek. Kuyu testinin olumlu olması halinde log ağzı (kuyu ağzı) vana ile kapatılarak kontrol altına alınacak. Testlerin olumsuz olması halinde log ağzı betonla kapatılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler