1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Mutlular Balıkesir’de 10,5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Mutlular Balıkesir’de 10,5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Mutlular Enerji, Balıkesir Gönen OGS'de kuracağı 10,54 MW’lık biyokütle santralinde tarımsal atıklardan elektrik üretecek.

Mutlular Balıkesir’de 10,5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Mutlular Enerji, Balıkesir Gönen OGS'de kuracağı 10,54 MW’lık biyokütle santralinde tarımsal atıklardan elektrik üretecek.

Mutlular Gönen Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir ili, Gönen İlçesi, Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ nde 10,54 MW kapasiteli biyokütle santrali kuracak. 23 milyon lira değerindeki proje kapsamında günde 401,4 ton tarımsal atık işlenerek 10539,7 kWh elektrik üretilecek.

SÜRECİN İŞLEYİŞİ

Tesise tankerlerle getirilen bitkisel atıklar kapalı sistem ile önce atık kabul tankına (her biri 250 m3) aktarılacak. Karıştırma tankına alınan tarımsal atık karıştırma tankında 25 °C ortam sıcaklığında karıştırılacak ve homojen hale getirilecek. Ardından bu atıklar Atık Çürütme tankında ısıtılıp karıştırılarak en az 25 gün bekletilerek biyogaz oluşacak. Bekleme süresince oluşan biyogaz çürütücü tanklardan toplanarak kojenerasyon sistemine aktarılacak. Kojenerasyon sistemine aktarılan biyogaz desülfirizasyon işleminden geçirildikten sonra elektrik ve ısı enerjisi üretilmesi için gaz motorlarına gönderilecek. Üretilen elektriğin satışı yapılacak ısı ise tesis içerisinde kullanılacak. Ayrıca atıklardan sıvı ve katı gübre üretimi yapılacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler