1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Mutlular`ın Biyokütle tesisi kapasite arttıracak

Mutlular`ın Biyokütle tesisi kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Mutlular Enerji'nin Balıkesir Gönen OGS'de kuracağı biyokütle santralinde kullanılacak biyokütle kaynağı kapasitesi iki kat arttıracak.Mutlular...

Mutlular`ın Biyokütle tesisi kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Mutlular Enerji'nin Balıkesir Gönen OGS'de kuracağı biyokütle santralinde kullanılacak biyokütle kaynağı kapasitesi iki kat arttıracak.

Mutlular Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Balıkesir ili, Gönen İlçesi, Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ nde orman ürünlerinin (atık olmayan ağaç) değerlendirilmesi amacıyla kurulup işletilmesi planlanan 30 MW kurulu gücünde “Katı Yakıtlı Enerji Santrali”nde kullanılacak biyokütle kaynağı kapasitesi iki kat arttırılacak.

94.123.507,8 TL bedelli kapasite artış projesinde alanında kullanılacak biyokütle kaynağı 350 ton/gün kapasitesinden 700 ton/güne çıkarılacak. Toplam kurulu güç olan 30MWe (116,7 MWt) enerji üretimi de kullanılacak biyokütle kaynaklarının ısıl değerlerinin farklılıkları nedeniyle değişmeyecek.

İnşaat aşaması sürmekte olan projede kurulacak tesis için yapılan değerlendirmeler sonucunda orman ürünlerinin yanı sıra; broiler altlığı (tavuk altlığı), haşhaş küspesi, pamuk artığı, orman artığı, ayçiçeği sapı, pamuk koza sapı, meyve çekirdeği, çeltik sapı, kanola sapı, mısır sapı, zeytin çekirdeği, at ve diğer hayvan altlığı, kamış, kavuz gibi malzemeler değerlendirilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Balıkesir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

BALIKESİR'E 30 MW'LIK KATI YAKITLI ENERJİ SANTRALİ

Önceki ve Sonraki Haberler