1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Naftogaz Gazprom'dan doğalgaz istedi

Naftogaz Gazprom'dan doğalgaz istedi

Enerji Günlüğü - Ukrayna doğalgaz şirketi Naftogaz, Rusya kamu doğalgaz şirketi Gazprom'dan doğalgaz arzının yeniden başlamasını talep etti. Rus...

Naftogaz Gazprom'dan doğalgaz istedi

Enerji Günlüğü - Ukrayna doğalgaz şirketi Naftogaz, Rusya kamu doğalgaz şirketi Gazprom'dan doğalgaz arzının yeniden başlamasını talep etti. 

Rus gazına ihtiyacı olmadığı açıklamaları yapan Naftogaz yeniden Gazprom'un kapısını çaldı. Rusya kamu doğalgaz şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'dan doğal gaz arzının yeniden başlaması için bir mektup aldığını söyledi. 

Miller, "Evet dün Naftogaz'dan resmi bir mektup aldım. Naftogaz, Rus doğal gazında arzın 2016'nın ikinci yarısı ile 2017 ilk çeyreği kapsayan 9 aylık bir dönem için yeniden başlamasını istiyor" diye konuştu. 

Miller ayrıca, Avrupa'dan Ukrayna'ya gaz akışının Haziran ayında Mayıs ayına göre yüzde 84 oranında, Nisan ayına göre de yüzde 94 azaldığını belirterek, Naftogaz'ın bu fikir değişikliğinin anlaşılabilir olduğunu kaydetti.

Miller, Naftogaz'ın talebiyle ilgili kararı en kısa zamanda vereceklerini ifade etti.

Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev Pazartesi günü yaptığı açıklamada Gazprom'un Avrupa'nın önerdiği gaz fiyatından daha düşük bir fiyat önermesi halinde gaz alabileceklerini söylemişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler