1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Nefes alamayan Çin kömür mücadelesini arttırdı

Nefes alamayan Çin kömür mücadelesini arttırdı

Enerji Günlüğü – Birçok bölgede hava kirliliği için alarma geçen Çin, 100'den fazla kömür yakıtlı termik santral projesini durdurdu. Dünyanın...

Nefes alamayan Çin kömür mücadelesini arttırdı

Enerji Günlüğü – Birçok bölgede hava kirliliği için alarma geçen Çin, 100'den fazla kömür yakıtlı termik santral projesini durdurdu. 

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, özellikle kış aylarında yaşadığı hava kirliliğinin kırmızı alarm vermesiyle kömür kullanımını azaltmak için bir dizi kararı daha uygulamaya koydu. Caixin'in haberine göre Çin Ulusal Enerji İdaresi, 11 eyalette bazılara hala inşaat halinde bulunan 100'de fazla kömür yakıtlı termik santral projesinin durdurulması talimatı verdi. 

14 Ocak tarihli talimata göre, Xinjiang, Inner Mongolia, Shanxi, Gansu, Ningxia, Qinghai, Shaanx eyaletleri ile kuzeybatı bölgelerinde kömür yakıtlı santral projeleri durduruldu. Durdurulan projelerin toplam yatırım tutarı ise 62,30 milyar dolar. 

HUBEİ EYALETİNDE TÜM KÖMÜR MADENLERİ KAPATILACAK

Öte yandan, Çin Devlet haber ajansı Xinhua, Hubei eyaletinin 2 yıl içinde tüm kömür madenlerini kapatmayı planladığını bildirdi. Enerji üretiminde doğal gaza ve yenilenebilir kaynaklara yönelen Hubei, 2016 yılında da 10,11 milyon ton kömür üretim kapasitesini kapattı.

Çin yenilenebilir enerji kaynakları kurulum kapasitesinde dünyada lider konumunda.

ÇİNDEN HAVA KİRLİLİĞİNE VERGİLİ ÖNLEM

Önceki ve Sonraki Haberler