1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Nevşehir Belediyesi 4 MW’lık GES kuracak

Nevşehir Belediyesi 4 MW’lık GES kuracak

Nevşehir Belediyesi, Merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabasında 4 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kurup işletecek.

Nevşehir Belediyesi 4 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Nevşehir Belediyesi, Merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabasında 4 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kurup işletecek.

Nevşehir Belediyesi tarafından Nevşehir ili, Merkez ilçesi, Sulusaray Kasabası, Cumhuriyet Mahallesinde, Kapadokya İl Özel İdareleri Ve Belediyeler Birliği’ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Sahası ile Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi ve Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi bulunan sahada 4 MW kapasiteli bir Güneş Enerji Santrali’nin (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. 

17 milyon lira değerindeki proje kapsamında, yılda 6.278.000 kWh/yıl elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin Nevşehir TM2 Trafo merkezine bağlanması planlanıyor. 16.000 güneş panelinin kullanılacağı Santralin ömrü 20 yıl olarak hedefleniyor.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası’na göre proje yeri olan Nevşehir ili Merkez ilçesi, yıllık ortalama 1.600-1.650 kWh/m2 güneş radyasyonu ile güneş santrali kurmak için çok elverişli bir bölge.

Önceki ve Sonraki Haberler