1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nijerya'da petrol boru hattına bir saldırı daha

Nijerya'da petrol boru hattına bir saldırı daha

Enerji Günlüğü - Nijerya'da daha önce saldırıya uğrayan Forcados petrol terminali yakınlarında Warri kentindeki Güney Nijerya petrol hub'ına bir saldırı...

Nijerya'da petrol boru hattına bir saldırı daha

Enerji Günlüğü - Nijerya'da daha önce saldırıya uğrayan Forcados petrol terminali yakınlarında Warri kentindeki Güney Nijerya petrol hub'ına bir saldırı daha yapıldı.

Nijerya'nın petrol zengini Nijer Deltası'nda militanların saldırıları devam ediyor. İsyancı militanlar, daha önce saldırıya uğrayan ve onarımı henüz geçen hafta tamamlanan The Trans Forcados ihracat hattı ile Warri kenti arasında bulunan Batan Pompa İstasyonu yakınlarında boru hattını dinamitle patlattılar.

Boru hattını işleten Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) yaptığı açıklamada, Batan Pompa İstasyonu yakınlarında meydana gelen patlamanın üretimi etkilediğini belirtirken, etkilenmenin büyüklüğü konusunda detaylı bilgi vermedi. 

Nijerya normal koşullarda günde 2.2 milyon varil petrol üretiyor. Ancak saldırılar nedeniyle bu yıl petrol üretimi 1.4 milyar varile kadar düştü. Shell, Chevron ve Eni gibi büyük petrol şirketleri de güvenlik gerekçesiyle ülkedeki çalışmalarını oldukça sınırlandırmış durumda. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler