1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Niocycle, batarya geri dönüşüme 1,1 milyon dolar yatırım aldı

Niocycle, batarya geri dönüşüme 1,1 milyon dolar yatırım aldı

Lityum-iyon bataryalar için geri dönüşüm çözümleri geliştiren yerli girişim Niocycle, Diniz Holding, SABIC ve APY Ventures liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 1,1 milyon dolar tohum yatırım aldı. 

Niocycle, batarya geri dönüşüme 1,1 milyon dolar yatırım aldı

Enerji Günlüğü - Yerli batarya geri dönüşüm girişimi Niocycle 1,1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım ile şirket laboratuvar ölçeğindeki çalışmalarını endüstriyel ölçeğe çıkaracak.

Lityum-iyon bataryaları yüksek oranda geri dönüştürebilen bir teknoloji geliştiren yerli Niocycle şirketi, tohum yatırım turunda 1,1 milyon dolar fon topladığını açıkladı. Mevcut durumda çalışmalarını laboratuvar derecesinde yürüten Niocycle, yatırımla birlikte endüstriyel düzeyde faaliyet gösterecek bir teknolojiye sahip olduklarını kanıtlamayı hedefliyor.

YATIRIMCILAR ARASINDA ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYOR

Yerli girişimin yatırımcıları arasında petrol devi Saudi Aramco'nun sahibi olduğu SABIC, Bursa merkezli otomotiv parça üreticisi Diniz Holding ve Albaraka Türk Katılım Bankası bünyesinde faaliyet gösteren APY Ventures gibi önemli isimler yer alıyor. 

GERİ DÖNÜŞÜM ORANI %96

CEO Taha Uluhan, CTO Fatih Bosna ve COO Yusuf Perçin tarafından 2021 yılında Kocaeli, Bilişim Vadisi'nde hayata geçirilen Niocycle, ilk kullanım ömrünü dolduran lityum bataryaların döngüselliği üzerine çalışmalar yapıyor. Buna göre, girişim; geri dönüşüm, ikinci kullanım için istifleme, katot malzemelerin çoğaltılması ve geri dönüşüm dostu batarya paketlerinin üretilmesi gibi çözümler geliştiriyor. 

Niocycle'ın Türkiye'de geliştirdiği geri dönüşüm teknolojisi sayesinde lityum iyon bataryaların değerli materyallerini yüksek saflık oranıyla geri kazanmak mümkün oluyor. Geri dönüşüm oranını %96 olarak açıklayan girişim, yatırım turunda elde ettiği fon ile laboratuvar ölçeğindeki çalışmalarını endüstriyel ölçeğe çıkarmayı amaçlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler