1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç gaz sahasında sızıntı

Norveç gaz sahasında sızıntı

Enerji Günlüğü - Norveç kara sularında bulunan Gjoea sahasında kurulan petrol ve gaz platformunda yaşanan sızıntı nedeniyle çalışmalar durduruldu. Fransız...

Norveç gaz sahasında sızıntı

Enerji Günlüğü - Norveç kara sularında bulunan Gjoea sahasında kurulan petrol ve gaz platformunda yaşanan sızıntı nedeniyle çalışmalar durduruldu. 

Fransız enerji şirketi Engie bir açıklama yaparak, Norveç açıklarında işlettiği Gjoea petrol ve gaz sahasındaki gaz sızıntısı tespit edildiğini ve sızıntı sorunu çözülene kadar sahadaki çalışmaların durdurulduğunu duyurdu. 

Açıklamaya göre, gaz sızıntısı herhangi bir can kaybına neden olmaksızın kontrol altına alındı. Gaz platformunda çalışan 19 kişi platformdan çıkarılırken 30 çalışan kaldı. 

Engie sahadan Nisan ayında yaklaşık 12 milyon metreküp gaz üretimi gerçekleştirdi. Sahadan günlük ham petrol üretimi 17 bin varil iken LNG üretimi de 38 bin varil olarak gerçekleşti. 

Engie sahada yüzde 30 hisseye sahipken, Norveçli Petoro yüzde 30, Wintershall yüzde 20, Shell yüzde 12 ve DEA yüzde 8 hisseye sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler