1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Norveç karasularında 4500 MW RES kuracak

Norveç karasularında 4500 MW RES kuracak

Norveç karasularında iki ayrı alanda toplam 4.500 MW kapasiteli Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) kuracak. 

Norveç karasularında 4500 MW RES kuracak

Enerji Günlüğü - Norveç karasularında iki ayrı alanda toplam 4.500 MW kapasiteli Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES) kuracak. 

Norveç hükümeti, geçen yıl gerçekleştirdiği referandum kapsamında karasularında toplam 4.500 MW kapasiteli rüzgar enerjisi kurulumları için iki alan açacağını duyurdu.

Bu çerçevede ilgililer Utsira Nord ve Sorlige Nordsjo II alanlarında denizüstü RES kurulumları için lisans başvurusunda bulunabilecek. Alanlar 2021'in başlarında açılacak. Öte yandan Sandskallen-Soroya Nord sahası, balıkçıların ve diğerlerinin güçlü muhalefeti nedeniyle başvurulara açılmadı. 

Duyuruya göre, Utsira Nord 1.010 kilometrekarelik bir alana yayılıyor ve hem demo hem de daha büyük projeler için uygunken, 2.591 metrekarelik Sorlige Nordsjo II, sabit rüzgar santrallerini ve muhtemelen yüzer çözümleri barındırabilecek.

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Tina Bru yaptığı açıklamada, şimdilik başka ülkelerde yapılan yatırımların yakın gelecekte denizüstü rüzgar enerjisinde fiyatların düşmeye devam etmesiyle Norveç’te de rekabetçi hale geleceğini belirterek, şimdiden hazırlık yaptıklarını ifade etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler