1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç petrol ve gaz üretimi artacak

Norveç petrol ve gaz üretimi artacak

Enerji Günlüğü - Avrupa’nın en önemli petrol ve gaz tedarikçilerinden Norveç’in önümüzdeki bir kaç yıl içinde petrol ve gaz üretiminin artarak...

Norveç petrol ve gaz üretimi artacak

Enerji Günlüğü - Avrupa’nın en önemli petrol ve gaz tedarikçilerinden Norveç’in önümüzdeki bir kaç yıl içinde petrol ve gaz üretiminin artarak 2004’teki rekor seviyesine yaklaşacağı kaydedildi.

Dünyanın en iyi hidrokarbon üretim raporlarından biri olan Norveç Petrol Müdürlüğü’nün “Raf 2018”e göre, Norveç’in petrol ve doğalgaz üretimi 2019 yılında hafif bir düşüşün ardından 2020-2023 yılları arasında artarak 2004 rekoruna yaklaşacak.

2018’DE 87 YENİ ÜRETİM LİSANSI VERİLDİ

Verilere göre Norveç’te petrol ve gaz keşif çalışmaları 2018 yılında bir önceki iki yıla göre büyük bir artış kaydetti. Geçen yıl 87 yeni üretim lisansı verildi ve toplam 53 arama kuyusu açıldı. Arama kuyusu sayısı 2017 yılında 36 idi. Geçen yıl 82 milyon standard metreküp petrole eşdeğer 11 adet keşif yapıldı. 

ÜRETİM TAHMİNLERİ UMUT VERİCİ

NPD Genel Müdürü Bente Nyland, “Norveç sahalarının aktivite seviyesi yüksek. Önümüzdeki birkaç yıl için üretim tahminleri umut verici ve hem şirketler hem de Norveç toplumu için önemli gelirler için bir temel oluşturuyor. Petrol ve gaz keşfine büyük ilgi var” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler