1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç, sularındaki geliştirilmemiş en büyük petrol sahası için düğmeye bastı

Norveç, sularındaki geliştirilmemiş en büyük petrol sahası için düğmeye bastı

Norveç kıta sahanlığındaki en büyük çalışma yürütülmemiş petrol sahası olan Breidablikk’te üretim için Equinor ve ortakları yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapacaklar.

Norveç, sularındaki geliştirilmemiş en büyük petrol sahası için düğmeye bastı

Enerji Günlüğü - Norveç kıta sahanlığındaki en büyük çalışma yürütülmemiş petrol sahası olan Breidablikk’te üretim için Equinor ve ortakları yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapacaklar.

Norveç kamu enerji şirketi Equinor, Norveç’in Breidablikk petrol keşfindeki ortakları ConocoPhillips COP.N, Petoro ve Vaar Energi ile Kuzey Denizi sahası için 1.95 milyar dolar (18.6 milyar Norveç kronu) değerinde bir geliştirme planı üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıkladı.  

Breidablikk sahasının, Norveç kıta sahanlığındaki en büyük çalışma yürütülmemiş petrol keşiflerinden biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, sahanın yaklaşık 200 milyon varil petrol içerdiğinin tahmin edildiği ve 2024'ün ilk yarısında üretime başlanmasının planlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Breidablikk, Grane sahasında petrol üretiminin düşmekte olduğu bir dönemde aşamalı olarak devreye alınacak ​​ve platformdaki aktivite seviyesinin korunmasına yardımcı olacak" denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler