1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç’te gemilere LNG yakıt yükleme istasyonu yapılacak

Norveç’te gemilere LNG yakıt yükleme istasyonu yapılacak

Enerji Günlüğü - Norveçenerji şirketi SkangassStavanger yakınlarında gemilere LNG yakıtı yükleme istasyonu inşa etmeyi planlıyor. Şirket yapım çalışmalarına...

Norveç’te gemilere LNG yakıt yükleme istasyonu yapılacak

Enerji Günlüğü - Norveçenerji şirketi SkangassStavanger yakınlarında gemilere LNG yakıtı yükleme istasyonu inşa etmeyi planlıyor. Şirket yapım çalışmalarına 2014 yazında başlayacak.

Proje ile Norveç’te ilk defa araba vapurları yolcu alırken aynı zamanda LNG yüklemesi de yapılabilecek. Böylece gemiye LNG yüklemesi daha hızlı olacak ve LNG taşıyan feribotların geri dönüş süreleri kısalacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamada gemicilik piyasasında LNG’nin tercih edilen bir çözüm olmasında gemiye yüklemedeki yüksek kapasitenin ve verimliliğin temel şart olduğu ifade edildi.

Gemi yakıtı olarak LNG’nin kullanılmasının temel nedenlerinden biri daha az sülfür dioksit (SO2) içermesi.Düşük emisyon için AB Çevre düzenlemeleri 2015 yılında yürürlüğe girecek.AB 2025 yılından önce Avrupa’da gemi yakıtı olarak LNG kullanımına katkıda bulunmak için 139 limana LNG yükleme istasyonu yaymayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler