1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek, Yamal’daki 4 gaz sahasını satın alacak

Novatek, Yamal’daki 4 gaz sahasını satın alacak

Enerji Günlüğü -  Rus enerji şirketi Novatek, Yamal LNG projesini besleyecek 4 adet gaz sahasını Gazprom’dan satın almak için görüşmeler yürütüyor. Rusya...

Novatek, Yamal’daki 4 gaz sahasını satın alacak
Enerji Günlüğü -  Rus enerji şirketi Novatek, Yamal LNG projesini besleyecek 4 adet gaz sahasını Gazprom’dan satın almak için görüşmeler yürütüyor.
 
Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak tarafından devlet başkanı Vladimir Putin’e gönderilen 11 Kasım tarihli mektupta, en büyük Rus özel sektör doğalgaz şirketi Novatek ile Rus kamu enerji şirketi Gazprom'un, Gazprom Grubu'na ait Yamal’daki 4 büyük doğalgaz sahasının satın alınması için görüşmelere devam ettikleri belirtildi.
 
İki şirketin görüştüğü dört saha toplamda 2.65 trilyon metreküp doğalgaz rezervine sahip. 
 
Şu anda , Novatek, 16,5 metrik ton sıvılaştırma kapasitesine sahip olacak Yamal LNG tesisini inşa ediyor.. Şirket, Yuzhno-Tambeiskiy sahası yakınında yer alan ve Yanal LNG’nin kaynak üssü olarak hizmet verecek Severo-Tambeiskiy, Zapadno-Tambeiskiy, Malyginskiy and Tasiyskiy gaz sahalarını almak istiyor. Yamal LNG projesinin maliyeti ise toplamda 27 milyar dolar.
 
Yamal LNG projesinde yüzde 50.1'le kontrol hissesi Novatek'e ait olurken, diğer hissedarlar yüzde 20 ile Fransız Total ve Çinli devlet enerji şirketi CNPC ve İpek Yolu Fonu yüzde 9.9 paya sahip durumda. 
 
 
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler