1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Noventek Eskişehir’de 5 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Noventek Eskişehir’de 5 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Noventek Enerji, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde günde 1.126 ton  organik atığı işleyerek elektrik üretecek. 

Noventek Eskişehir’de 5 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Noventek Enerji, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde günde 1.126 ton  organik atığı işleyerek elektrik üretecek. 

Noventek Enerji Elektrik Üretim A. Ş. tarafından Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, Çavlum Mahallesinde, toplam 107 bin metrekare mera vasfında alanda 5,335 MW kapasiteli Eskişehir Biyogaz Enerji Tesisi Ve Gübre Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 12 milyon dolar bedelli proje kapsamında     büyükbaş hayvan (besi ve süt ineği) dışkısı, tavuk dışkısı, tarımsal kaynaklı atıklar, sera atıkları, peyniraltı suyu, şeker fabrikası atıkları (şilempe, melas vb.) ve mezbane kesim atıkları hammadde olarak kullanılacak. Biyogaz Tesisi’ne gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik (havasız) ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak ve bu parçalanma sırasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik, sıcak su ve ısı üretimi için kullanılacak. Proje kapsamında ayrıca 200 ton/gün kapasiteli organik gübre üretim tesisi de yer alacak. 

Tesiste günde toplam 1.126 ton işlenen atıklardan yılda 37.345.000 kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak.
Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler