1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Nükleer enerji kapasitesi artacak

Nükleer enerji kapasitesi artacak

Enerji Günlüğü - Nükleer enerji kapasitesi önümüzdeki yirmi yıl içinde yüzde 45 büyüyecek.Dünya Nükleer Birliği tarafından yayınlanan Nükleer...

Nükleer enerji kapasitesi artacak

Enerji Günlüğü - Nükleer enerji kapasitesi önümüzdeki yirmi yıl içinde yüzde 45 büyüyecek.

Dünya Nükleer Birliği tarafından yayınlanan Nükleer Yakıt Raporu'na göre, global nükleer enerji üretim kapasitesi 2035 yılına kadar yüzde 45 büyüyerek, 379 GW'dan 552 GW seviyesine ulaşacak.

Birlik raporuna göre 2035 yılında ulaşılacak nükleer enerji kapasitesinin ihtiyaç duyacağı uranyum miktarı da 62 bin tondan 103 bin tona çıkacak.

Ancak nükleer kapasitedeki bu artış iklim değişikliği ile mücadele kapsamında uzun vadeli talepleri karşılamaya yeterli olmayacak. Uluslararası Enerji Ajansı, düşük karbon salınımının sağlanması için 2030 yılına kadar 660 GW, 2050 yılına kadar 900 GW nükleer enerji kapasitesine ihtiyaç olduğunu bildirmişti. Bu hedefin karşılanması için yeni nükleer enerji santralleri için yılda 81 milyar dolar yatırım gerekiyor.

DAHA FAZLA ŞEY YAPILMALI

Dünya Nükleer Birliği Genel Müdürü Agneta Rising, nükleer elektrik üretiminin önümüzdeki beş yılda son yirmi yıldan daha hızlı artacağını belirterek, bu olumlu ivmeyi iyi değerlendirerek daha fazla çaba harcamak gerektiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler