1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer enerjide Macaristan Rusya işbirliği

Nükleer enerjide Macaristan Rusya işbirliği

Enerji Günlüğü - Macaristan ile Rusya nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımına yönelik işbirliği anlaşması imzaladı.Macaristan Başbakanı...

Nükleer enerjide Macaristan Rusya işbirliği

Enerji Günlüğü - Macaristan ile Rusya nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımına yönelik işbirliği anlaşması imzaladı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın, Rusya’nın başkenti Moskova’ya yaptığı resmi ziyaretin ilk gününde iki ülke arasında nükleer enerji sahasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımına yönelik işbirliği anlaşmasını Macaristan adına Kalkınma Bakanı Laszlo Nemeth, Rusya adına ise Rusya Devlet Nükleer Şirketi Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko imzaladı.

Rusya’nın, Macaristan’a iki yeni nükleer santral inşası için finansman sözü verdiği anlaşmanın imza töreninde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün imzalanan anlaşmaların Rus-Macar işbirliğinin gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

Macaristan’ın tek nükleer tesisi olan Paks kentindeki nükleer tesisin Macaristan’ın elektrik ihtiyacının yüzde 40'ını sağladığını, eklenecek yeni ünite ile bu ülkenin enerjide dışa bağımlılığının azalacağını belirten Putin, ünitelerin inşasının yüzde 40'ının Macar şirketlerince yapılacağını kaydetti.

Orban da konuşmasında, “Rusya ve Macaristan arasında 1966'da imzalanan enerji işbirliği anlaşması bize komünizmden miras kalan nadir anlaşmalardan biridir. Bu anlaşmayı Macaristan Parlamentosu’nun onayına gururla sunacağım” dedi.

GÜNEY AKIM PROJESİNİN MACARİSTAN AYAĞI BAŞLAYACAK

Önceki ve Sonraki Haberler