1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Nükleer santrale Orman ön izni sınırlandı

Nükleer santrale Orman ön izni sınırlandı

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın nükleer tesisler için orman alanlarında verilecek ön izin süresi 5 yıl ile sınırlandırıldı. Orman...

Nükleer santrale Orman ön izni sınırlandı

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın nükleer tesisler için orman alanlarında verilecek ön izin süresi 5 yıl ile sınırlandırıldı. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Kanununun 17/3 ve 18’inci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Söz konusu yönetmeliğin 15’inci maddesinin birinci fıkrası değiştirildi. Buna göre Orman alanlarında tesis kurmak isteyenlere yönelik çalışmalar yürütülmesi için verilen ön izinler 24 ay ile sınırlandırıldı. Ön izin sahibinin süre uzatımı talebinde bulunması ve mevcut taahhüt senedi hükümlerini kabul ettiğine dair ek taahhüt senedi vermesi halinde, ön izin süresi on iki ay süreyle uzatılabilecek. 

NÜKLEER TESİSLER İÇİN 5 YIL SINIRI

Ön izin süresi nükleer tesis izinlerinde toplam altmış ay, diğerlerinde ise toplam otuz altı ay ile sınırlandırıldı. Ancak, nükleer tesis izinlerinde mevcut ön izin süresinin yetmemesi ve talep edilmesi halinde Bakanlıkça uygun görülecek süre kadar ön izin uzatılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler