1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer teknoloji transferi zirve ile yön bulacak

Nükleer teknoloji transferi zirve ile yön bulacak

Enerji Günlüğü - Mart ayında yapılacak olanNükleer Santraller Zirvesi'nde nükleer teknoloji transferine yön verecek adımlar atılacak.Geçtiğimiz yıl...

Nükleer teknoloji transferi zirve ile yön bulacak

Enerji Günlüğü - Mart ayında yapılacak olanNükleer Santraller Zirvesi'nde nükleer teknoloji transferine yön verecek adımlar atılacak.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi toplayan Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nin ikincisi uluslararası ve yerli firmaları bir araya getirmeye hazırlanıyor. 19-20 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek zirve sayesinde nükleer santraller konusunda tecrübeli yabancı firmalar bilgi ve deneyimlerini Türk firmalarla paylaşarak, nükleer sektörde yer almak isteyen firmalar arasında nükleer transferine yön verecek adımlar atılacak.

Etkinliği organize eden Ticari Eşleştirme Derneği’nin Başkanı Koray Tuncer, temiz enerji için dev hamlelerin atıldığı süreçte hayata geçirdikleri zirve sayesinde dikkatleri Türkiye’ye çekeceklerini bildirdi.

Nükleer enerji santrallerinin inşasında ana yüklenici firmaların, konuyla ilgili detaylı bilgiye sahip firmalarla işbirliği içinde ilerlediğini kaydeden Tuncer, “İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi, Ticari Eşleştirme Programı (INPPS) ana yüklenicileri, tedarikçileri ve nükleer yatırımlarda yer almak isteyenleri bir araya getirecek. Nükleer santraller konusunda tecrübeli firmaların deneyimlerini paylaşacağı zirve, nükleer santrallerde işbirliği yapmak ve nükleer enerji teknolojisine uygun üretim yapmaya başlamak için önemli bir fırsat olacak. Özellikle yerli firmaların nükleer konusunda ‘ben de varım’ diyebilecek adımları atabilmesi açısında zirve büyük önem taşıyor” dedi.

Tuncer, ülkemizde hayata geçirilen iki nükleer santralin ana yüklenicisi firmaların da zirvede yer alacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Türkiye, nükleer santral yatırımları nedeniyle uluslararası düzeyde büyük ilgi görüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ana destekçi olduğu II. Nükleer Santraller Zirvesi, Ticari Eşleştirme Programı kapsamında yerli firmalar ülkemizde inşa edilecek nükleer santral projelerinin sunduğu fırsatlardan yararlanma olanağına ulaşacak. Fransa başta olmak üzere çok sayıda ülkeden sektör temsilcisinden birebir bilgi alma şansına sahip olacak Türk firmalar, zirve sayesinde nükleer teknoloji transferinin bir parçası olabilecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler