1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Obama`dan karbon salımını azaltacak cesur adım

Obama`dan karbon salımını azaltacak cesur adım

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Barack Obama enerji santrallerinin yol açtığı karbon emisyonunu 2030 yılına kadar 2005 yılındaki seviyesinden yüzde 30...

Obama`dan karbon salımını azaltacak cesur adım

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Barack Obama enerji santrallerinin yol açtığı karbon emisyonunu 2030 yılına kadar 2005 yılındaki seviyesinden yüzde 30 oranında azaltacak bir plan açıkladı.

New York Times gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama, altı yıl önce Başkanlık seçimi kampanyalarında söz verdiği üzere küresel ısınma sorununa yol açan karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltmak amacıyla cesur bir adım attı.

Obama’nın açıkladığı plan ülkedeki 1600 termik santralin yarattığı karbon kirliliğini 2030 yılına kadar yüzde 30 oranında azaltmasını hedefliyor.

Küresel ısınmayı önlemek amacıyla benzer plan vaatlerinde bulunmuş ülkeler arasında Hindistan ve Çin de yer alıyor.

Öte yandan plan çevreci örgütler tarafından memnuniyetle karşılanırken, enerji yatırımcısı büyük şirketler başta olmak üzere bazı kesimlerin eleştirilerine maruz kaldı. Planı eleştirenler yeni kuralların termik santrallerin kapatılmasına ve elektrik ücretlerinin yükselmesine neden olacağını söylüyor.

Obama geçen hafta yaptığı konuşmada “Amerikan etkisi örneklerle öncülük yaptığımızda her zaman daha güçlüdür. Herkes için geçerli olan kurallardan kendimiz muaf tutamayız” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler