1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Obama'dan Trump'a petrol çelmesi!

Obama'dan Trump'a petrol çelmesi!

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Barrack Obama, çevreyi korumak için ABD'nin bazı bölgelerinde petrol ve gaz çalışmalarını kalıcı olarak yasakladı....

Obama'dan Trump'a petrol çelmesi!

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Barrack Obama, çevreyi korumak için ABD'nin bazı bölgelerinde petrol ve gaz çalışmalarını kalıcı olarak yasakladı. Donald Trump'ın söz konusu kararı geri çevirmesinin zor olduğu belirtiliyor.

ABD Başkanı Barrack Obama, görevi yeni başkan seçilen Donald Trump'a devretmesine bir ay kala çevre konusunda etkili bir önlem aldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD'nin kutup bölgelerinde yer alan Chukchi ve Beaufort denizlerinin büyük bölümü ve Atlantik kıyılarındaki 31 petrol ve doğalgaz alanı "süresiz yasak bölge" olarak ilan edilerek petrol ve doğalgaz çalışmalarına kapatıldığı duyuruldu.

ABD Başkanı Barrack Obama'nın kutup bölgelerinde çevreyi ve doğal hayatı korumak için ABD-Kanada arasında çeşitli iş birlikleri ve ortak projeler yapma anlaşması çerçevesinde aldığı bu kararında ABD'nin 1953'te yürürlüğe giren "Dış Kıta Sahanlığı Arazileri Yasası"nı kullandığına dikkati çekerek, ülkenin yeni seçilen başkanı Donald Trump'ın söz konusu kararı geri çevirmesinin zor olduğu ifade ediliyor. Donald Trump seçim propandası boyunca kömür, kayaç gazı ve diğer fosil yakıt kullanımını arttırmayı vaadetti.

ABD ve Kanada ayrıca kutuplarda "ağır akaryakıt" kullanımını da kademeli olarak azaltacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler