1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Oban: AB kendi ayağına sıktı

Oban: AB kendi ayağına sıktı

Enerji Günlüğü - Macaristan Başbakanı Viktor Orban,AB’nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlarla ekonomik açıdan kendi kendine zarar verdiğini söyledi.Macaristan...

Oban: AB kendi ayağına sıktı

Enerji Günlüğü - Macaristan Başbakanı Viktor Orban,AB’nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlarla ekonomik açıdan kendi kendine zarar verdiğini söyledi.

Macaristan devlet radyosuna bir mülakat veren Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya getirdiği yaptırımlarla ekonomik açıdan kendi kendine zarar verdiğini söyledi ve bunların gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. 

Orban, 'Rusların yaptıklarının gerektirdiği sonuç olarak Batı'nın, yani bizim izlediğimiz politikalar Rusya'dan çok bize zarar veriyor. Siyasette buna kendi ayağına sıkmak denir' ifadelerinde bulundu.

Orban, AB’nin yalnızca Polonyalı, Slovak, Macar ya da Yunan üreticilerin zararlarını telafi etmekle kalmaması gerektiğini, aynı zamanda yaptırım politikasını bir bütün olarak gözden geçirmesi gerektiğini ifade ederek, 'Elimden geleni yapacağım. Elbette ki Macaristan'ın ne kadar ağırlığı olduğunu biliyoruz, bu sebeple olasılıklar ortada. Ancak ortaklarımızın, yeterince derinlemesine değerlendirilmediğine inandığım AB yaptırım politikasını değiştirmesini istiyorum.' dedi.

Enerjide büyük oranda Rusya'ya bağlı olan Macaristan, ülkedeki tek nükleer santralin kapasitesinin artırılması için Rus Rosatom firmasıyla 10 milyar Euro'luk bir anlaşma imzalamıştı.

Rusya aynı zamanda, 2013'te 2.5 milyar Euro olarak gerçekleşen ihracat hacmiyle Macaristan'ın AB dışındaki en büyük ticaret ortağı.

Perşembe günü Slovakya Başbakanı Robert Fico da yaptırımları 'anlamsız' olarak nitelemiş ve bunların Avrupa ekonomisinin büyümesine zarar verdiğini söylemişti.

Öte yandan Cuma günü Avrupa Birliği üyesi olmayan Norveç de AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlara katılma kararı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler