1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Odaş Elektrik iştiraklerinden 127 milyon dolar yıllık gelir bekliyor

Odaş Elektrik iştiraklerinden 127 milyon dolar yıllık gelir bekliyor

Enerji Günlüğü – Odaş Elektrik, altın ve gümüş maden işletmeleri de dahil bağlı ortaklıklarından yıllık yaklaşık 127 milyon dolar gelir bekliyor. Odaş...

Odaş Elektrik iştiraklerinden 127 milyon dolar yıllık gelir bekliyor

Enerji Günlüğü – Odaş Elektrik, altın ve gümüş maden işletmeleri de dahil bağlı ortaklıklarından yıllık yaklaşık 127 milyon dolar gelir bekliyor. 

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ, %96 oranında iştiraki konumunda olan Anadolu Export Maden Sanayi Tic. AŞ uhdesindeki, Kütahya ve Uşak bölgesinde yer alan Yıldız Karaağaç altın ve gümüş ruhsatı için şu ana kadar 4 milyon ABD Doları yatırım gerçekleştirdi. Şirket, yılda 40.000 ons altın ve 315.000 ons gümüş işletme kapasitesine sahip olan tesis için, 23,1 milyon ABD Doları tutarında ilave yatırım yapma kararı aldı ve bu amaçla ilave sondaj ve finansman çalışmalarına başladı. 

Odaş Elektrikten yapılan açıklamada Grubun bilançosunda bulunan döviz risklerine karşın, söz konusu yatırım planlaması ile değerli metal madenciliğinden elde edilecek yıllık döviz gelirinin, güncel 1.310 ABD Dolar/Ons Altın ve 15,6 ABD Dolar Ons/ Gümüş kurları ile toplam 57,3 milyon ABD doları civarında olacağı kaydedildi. 

Açıklamada şirkete ait Çan-2 Termik Santrali’nden elde edilecek döviz bazlı yıllık gelirlerle birlikte Grubun toplam yıllık döviz gelirinin de 121,3 ila 127,7 milyon ABD doları seviyesinde olacağının öngörüldüğü bildirildi. 

Şirket, Anadolu Export bünyesinde şu ana kadar yapılmış olan yatırım harcamalarının özkaynaklardan karşılandığını; bundan sonra planlanan harcamaların da yatırım finansman harcamaları olarak gerçekleşeceğini belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler