1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Odaş Elektrik pay satış gelirleriyle borç ödeyecek

Odaş Elektrik pay satış gelirleriyle borç ödeyecek

Odaş Elektrik, pay satışından elde edilen tutarın 80 milyonu ile Çan Kömür AŞ’nin ve Çan-2 Termik santrali’nin borçlarını ödeyecek.

Odaş Elektrik pay satış gelirleriyle borç ödeyecek

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik, pay satışından elde edilen tutarın 80 milyonu ile Çan Kömür AŞ’nin ve Çan-2 Termik santrali’nin borçlarını ödeyecek.

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ, 21 Temmuz 2020 günü gerçekleşen pay satışından elde edilen 30 milyon liranın ODAS hisseleri ile ilgili verilen teminatlara karşılık olan Alternatif Bank nezdinde yer alan kredinin kapatılmasında kullanılacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada kalan tutarın en az 50 milyon lirasının Çan Kömür ve İnşaat AŞ’ye aktarılacağı ve bu tutarın da Yapı Kredi ve Halkbank konsorsiyumuna olan borcun kapatılması amacıyla kullanılacağı bildirildi. 

Açıklamada pay satış işleminin arkasındaki en önemli unsurun; Çan-2 Termik Santrali’nin borcunun vadesinin uzatılarak azami oranlarda TL’ye dönülmesi ve sermaye artırımı öncesinde re-finanse edilerek talep edilen ilave borç ödemelerinde kullanılması olduğu belirtildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler