1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Odaş Elektrik: Sermaye artırmadan da kaynak bulabiliriz

Odaş Elektrik: Sermaye artırmadan da kaynak bulabiliriz

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik,finasman ihtiyacını sermaye artırımı dışında farklı alternatif kaynaklarla da karşılanabileceğini açıkladı.Kömür...

Odaş Elektrik: Sermaye artırmadan da kaynak bulabiliriz

Enerji Günlüğü - Odaş Elektrik,finasman ihtiyacını sermaye artırımı dışında farklı alternatif kaynaklarla da karşılanabileceğini açıkladı.

Kömür ve değerli metal madenciliği alanındaki çalışmalarını hızlı ve etkin bir şekilde geliştirebilmek maksadıyla sermaye artırımına gideceğini açıklayan Odaş Elektrik'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, bu kararın halen SPK müracaatımızın başvuru aşamasında olmasına karşın, hisse fiyatları üzerinde olumsuz etki oluşturuyor olma ihtimali üzerine finnasman ihtiyacını sermaye artırımı dışında farklı alternatif kaynaklarla da karşılanabileceğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin 12.02.2014 tarihli yapmiş olduğu Özel Durum Açıklamamızda belirtiğimiz üzere kömür ve değerli metal madenciliği alanındaki çalışmalarını hızlı ve etkin bir şekilde geliştirebilmek maksadıyla, 42.000.000 (KırkikiMilyon) TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak, nakit karşılığı ve nitelikli yatırımcıya tahsis edilmek üzere 8.500.000 (SekizMilyonBeşyüzbin) TL artırılarak 50.500.000 (ElliMilyonBeşyüzBin) TL'sına çıkarılması konusunda aldığımız yönetim kurulu kararı neticesinde, halen SPK müracaatımızın başvuru aşamasında olmasına karşın, hisse fiyatları üzerinde olumsuz etki oluşturuyor olma ihtimali yönetimimizce yorumlanmıştır. Bu durumun Toptan Satışlar Pazarı Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesinde çerçevesinde oluşacak fiyatlamayı kayda değer miktarda etkilemesi durumunda finansman ihtiyacının farklı alternatif kaynaklarla da karşılanabileceği hususu kamuoyuna duyurulur. "

ODAŞ ELEKTRİK SERMAYE YAPISINI GÜÇLENDİRİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler