1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ODAS Enerji, perakende elektrik satış faaliyetlerini azaltacak

ODAS Enerji, perakende elektrik satış faaliyetlerini azaltacak

Enerji Günlüğü – ODAS Enerji, elektrik perakende satış faaliyetlerini kademeli olarak azaltıp, 2018 sonuna kadar durdurmayı planlıyor.  Odaş...

ODAS Enerji, perakende elektrik satış faaliyetlerini azaltacak

Enerji Günlüğü – ODAS Enerji, elektrik perakende satış faaliyetlerini kademeli olarak azaltıp, 2018 sonuna kadar durdurmayı planlıyor.  

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret AŞ’nin %100 iştiraki olan ve elektrik perakende satış alanında faaliyet gösteren ODAS Enerji Elektrik Perakende Satış AŞ, elektrik perakende satış faaliyetlerini kademeli olarak azaltıp, 2018 sonuna kadar geçici olarak durdurmayı planlıyor.

Şirketin Yönetim Kurulu, nihai serbest tüketicilere yönelik perakende elektrik satış fiyatlarının, elektrik üretim maliyetleri ve beraberinde elektrik spot fiyatlarındaki artış oranı ile aynı oranda artmamasını göz önüne alarak, serbest tüketicilere yönelik elektrik perakende satış faaliyetlerini 2018 yılı sonuna kadar kademeli olarak azaltmayı veya piyasa konjonktürünü de dikkate alarak geçici olarak perakende satış faaliyetlerine ara vermeyi değerlendirdiğini duyurdu.

ÇAN-2 TERMİK SANTRALİ

Aynı duyuruda yerli kömüre dayalı 340 MW kurulu gücündeki Çan-2 Termik santralinin, Ağustos başı itibariyle devreye alınmasının ardından, piyasalarda gerçekleşen doğalgaz maliyetlerindeki artışın da etkisiyle; spot enerji fiyatlarına artış yönlü yansımasının ve bunun da santralin karlılığına pozitif etki yaratmasının beklendiği belirtildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler