1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın Zorlu’ya devrine onay çıktı

OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın Zorlu’ya devrine onay çıktı

Enerji Günlüğü - Osmangazi EDAŞ ve EPSAŞ’ın Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devri işlemine Rekabet Kurumu onay verdi.Zorlu Enerji’nin...

OEDAŞ ve OEPSAŞ’ın Zorlu’ya devrine onay çıktı

Enerji Günlüğü - Osmangazi EDAŞ ve EPSAŞ’ın Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devri işlemine Rekabet Kurumu onay verdi.

Zorlu Enerji’nin KAP’taki açıklamasına göre Osmangazi Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi'nin (OEPSAŞ) ve Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi'nin (OEDAŞ) yüzde 100 hissesinin şirketin bağlı ortaklığı olan Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devri işlemine Rekabet Kurumu tarafından izin verildi.

Zorlu Enerji, OEDAŞ ve OEPSAŞ paylarının satın alınması hakkında KAP’a açıklama yapmıştı. Söz konusu açıklamaya göre, OEDAŞ ve OEPSAŞ'ın yüzde 100 hissesinin Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilmesine, EPDK tarafından 1 Aralık 2016 tarih ve 6640-1 ve 6640-2 sayılı Kurul Kararları ile onay verilmiş olup ilgili kararlar Şirkete tebliğ edildi.

Verilen karar sonrasında ise bugün hisse devri işlemlerinin başlamasına Rekabet Kurumu tarafından izin verildiği açıklandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler