1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Öğütçü: Türkiye enerji şampiyonları yaratmalı

Öğütçü: Türkiye enerji şampiyonları yaratmalı

Enerji Günlüğü - Global Resources Partnership Başkanı Mehmet Öğütçü, 2023 hedefine ulaşmak için Türkiye'nin beş tane 10 milyar doları aşmış sermayesi...

Öğütçü: Türkiye enerji şampiyonları yaratmalı

Enerji Günlüğü - Global Resources Partnership Başkanı Mehmet Öğütçü, 2023 hedefine ulaşmak için Türkiye'nin beş tane 10 milyar doları aşmış sermayesi olan enerji şampiyonları yaratması önerisinde bulundu.

Global Resources Partnership Başkanı ve The Bosphorus Energy Club'ın Başkanı Mehmet Öğütçü, Enerji Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerji politikalarıyla ilgili görüş ve önerilerini sunarak, "Türkiye'nin 2023 hedefleri için ne yapması gerekir derseniz, önerim 5 tane 10 milyar doları aşmış sermayesi olan enerji şampiyonları yaratması gerekir derim. Bu şirketler, devletin stratejik desteğini alarak, siyasi olarak ve riskleri bertaraf ederek hareket etmeli" dedi.

TÜRKİYE SOFT POWER KULLANMALI

Mehmet Öğütçü, Türkiye'nin küresel güç ve bölgesel lider olmak iddiasını gerçekleştirmesinde enerjinin olmazsa olmaz bir bileşen olduğunu söyledi. Enerjide oyun, oyuncular ve kuralların değiştiğini belirten Öğütçü, petrol fiyatlarındaki gelişmeler, jeopolitik güç kaymaları, yatırımlar, Amerika Birleşik Devletleri’nin enerjide bağımsızlığı, talep manzarasının değişmesi, yeni üreticilerin (Mozambik, Angola, Arktik Bölgesi gibi) piyasaya girişi gibi sebepler nedeniyle Türkiye’nin enerji politikalarını belirlerken risklerden kaçınması ve Türkiye’nin enerji üssü (hub)olması ‘soft power’ kullanması gerektiğini söyledi.

TÜRK AKIMI FIRSAT OLABİLİR

‘Türk Akımı Projesi’nin Türkiye için önemli bir fırsat olabileceğine vurgu yapan Öğütçü, Türkiye’nin AB ve ABD ile istişareleri ihmal etmeden kendi çıkarlarını da gözeterek hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler