1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV, İngiltere petrol ve gaz piyasasından çıktı

OMV, İngiltere petrol ve gaz piyasasından çıktı

Enerji Günlüğü - Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, İngiltere'deki petrol ve gaz arama faaliyetlerine son verdi.Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi...

OMV, İngiltere petrol ve gaz piyasasından çıktı

Enerji Günlüğü - Avusturya merkezli enerji şirketi OMV, İngiltere'deki petrol ve gaz arama faaliyetlerine son verdi.

Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi OMV, İngiltere'de petrol ve gaz arama çalışmaları yürüten yüzde yüz bağlı ortaklığı OMV (UK) Limited şirketini İngiltereli Siccar Point  Energy Limited'e 1 milyar dolar karşılığında sattığını açıkladı. Bu satışla birlikte OMV'nin İngiltere'deki petrol ve gaz arama faaliyetleri sona erdi. 

OMV, Kuzey Denizi'nin İngiltere'ye ait bölümündeki varlıkları 2013 yılında 2,65 milyar dolara almıştı. Satış anlaşmasının bu yılın başından itibaren geçerli olması ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. OMV (UK) Limited şirketi, 22 petrol ve gaz lisansına sahip. 

OMV Başkanı Rainer Seele, stratejik hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, bu satışın petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmalarını optimize etme ve dengelemede büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Petrol fiyatlarının düşmesiyle birlikte OMV, Kuzey Denizi gibi yüksek maliyetli sahalardan çıkma planı uyguluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler