1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV, İngiltere`deki pozisyonunu güçlendiriyor

OMV, İngiltere`deki pozisyonunu güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - OMV, Hess'in İngiltere'nin Shetland bölgesindeki 4 lisansını satın alarak, pozisyonunu güçlendiriyor.Avusturya merkezli petrol ve gaz...

OMV, İngiltere`deki pozisyonunu güçlendiriyor

Enerji Günlüğü - OMV, Hess'in İngiltere'nin Shetland bölgesindeki 4 lisansını satın alarak, pozisyonunu güçlendiriyor.

Avusturya merkezli petrol ve gaz şirketi OMW bugün yayınladığı bir basın açıklaması ile, Hess’in Shetland’ın Batısında sahip olduğu 4 lisansını satın alarak İngiltere’deki ana faaliyet alanında pozisyonunu genişlettiğini duyurdu. Satın alınan lisanslar arasında Cambo ve Blackrock sahaları da yer alıyor.

OMW CEO’su Gerhard Roiss, konuyla ilgili olarak, bu satın almanın OMW’nin İngiltere’de çalışmalarını yoğunlaştırdığı alanda varlık portföyünü daha da güçlendirdiğini ifade etti.

OMW Petrol keşfi ve üretiminden sorumlu yönetim kurulu üyesi Jaap Huijskes ise, bu satınalmanın şirketin Batı Shetland’daki ana oyuncu rolünü sağlamlaştırdığını ve bölgedeki eldeğmemiş zengin potansiyelini İngiltere otoriteleri ve ortaklarıyla birlikte çalışarak değerlendirmeyi dört gözle beklediklerini ifade etti.

Şirket Batı Shetland bölgesinde toplam 22 lisansa sahip.

Bu satın almayla OMW çoğunluğu Cambo sahasından olmak üzere günde 60 milyon varil hidrokarbon elde edecek. Rosebank ile Cambo arasında bulunan Blackrock sahasındaisesondaj çalışmalarına 2015 yılında başlanması bekleniyor.

Satın alım işleminin İngiltere hükümeti ve katılım ortakları tarafından onaylanması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler