1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV İran'da petrol ve gaz arayacak

OMV İran'da petrol ve gaz arayacak

Avusturyalı enerji şirketi OMV, İran'ın batısında petrol ve doğalgaz çalışmaları için İranlı NIOC ile işbirliği yapacak. 

OMV İran'da petrol ve gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Avusturyalı enerji şirketi OMV, İran'ın batısında petrol ve doğalgaz çalışmaları için İranlı NIOC ile işbirliği yapacak. 

Avusturyalı enerji şirketi OMV, İran Ulusal Petrol Şirketi NIOC ile İran'ın batısında yer alan Zagro bölgesinde bulunan çeşitli alanlarada petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları için  işbirliği amacıyla bir mutabakat zaptı imzaladı. 

Anlaşma ile iki şirket bölgedeki çalışmalarda teknolojik araştırma ile ham petrol ve petrol ürünleri takas alanlarında işbirliği yapacaklar. 

İŞBİRLİĞİNİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

OMV Başkanı Rainer Seele, anlaşmanın İran'daki çalışmaları için önemli bir adım olduğunu belirterek, NIOC ile işbirliği halinde bölgede petrol ve doğalgaz arama ve çıkarma çalışmalarını dört gözle beklediklerini ifade etti. 

Ayrıca iki şirket Fars bölgesinde de potansiyel hidrokarbon varlıklarını geliştirmek için de bir ortak çalışma anlaşması imzaladılar. 

OMV'nin İran'daki enerji çalışmaları 2001 yılında Mehr sondaj bloğunda başlamıştı.  

Avusturyalı OMV Türkiye'de de petrol sektörünün akaryakıt dağıtım kolunda faaliyet gösteriyor. Ancak şirket, TürkiyeInin en geniş dağıtım ağına sahip akaryakıt şirketi Petrol Ofisi'ni satıp Türkiye pazarından çekilmeye hazırlanıyor. 

POAŞ'ı kim alacak? İşte cevabı... Mehmet KARA yazdı

Önceki ve Sonraki Haberler