1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. OMV Rusya yaptırımlarına karşı

OMV Rusya yaptırımlarına karşı

Enerji Günlüğü - Avusturya Enerji Grubu OMV, Rusya-Batı arasında yaşanan gerginliğin Güney Akım doğal gaz boru hattının yapımında bir değişiklik...

OMV Rusya yaptırımlarına karşı

Enerji Günlüğü - Avusturya Enerji Grubu OMV, Rusya-Batı arasında yaşanan gerginliğin Güney Akım doğal gaz boru hattının yapımında bir değişiklik yaratmayacağını söyledi.

Avusturya Enerji Grubu OMV Başkanı Gerhard Roiss, Ukrayna'daki durumdan dolayı yaşanan karmaşanın, hattın planlanan inşaatını etkilemeyeceğini söyledi.

Hat inşaasının bir kaç aylık bir konu olmadığını ve 50 yıllık bir projeye gerçekçi bakılması gerektiğini belirten Roiss, “Hiç kimse hattı inşa etme diyemez. Bu Ulusal yasaları ilgilendiren bir konu… Herkes kendisi için karar alabilir” dedi.

Roiss ayrıca, Avrupa Birliği’nin olası Rusya yaptırımlarının çok da akıllı olmayacağını belirtti. 45 yıldır Rusya ile doğalgaz alışverişi içinde olduklarını, müşterilerinde doğalgaz tedariği konusunda güven oluştuğunu ve bu nedenle de yaptırımlar için bir neden göremediğini ifade etti.

Pragmatik bakış açısına göre Avrupa’ya doğalgaz sağlayan rotaların sayısı ne kadar artarsa o kadar iyi olduğunu savunan Roiss, bu durumun Avrupa’nın enerji güvenliğinin yararına olduğunu söyledi.

24 Haziran’da OMV ve Gazprom Güney Akım Avusturya için bir katılım ortaklığı anlaşması imzaladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler