1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OMV`nin net karı yüzde 46 düştü

OMV`nin net karı yüzde 46 düştü

Enerji Günlüğü - Avusturya merkezli petrol şirketi OMV'nin yılın ilk çeyreğindeki net karı bir önceki yıla göre yüzde 46 azaldı.OMV yılın ilk çeyrek...

OMV`nin net karı yüzde 46 düştü

Enerji Günlüğü - Avusturya merkezli petrol şirketi OMV'nin yılın ilk çeyreğindeki net karı bir önceki yıla göre yüzde 46 azaldı.

OMV yılın ilk çeyrek dönemine ilişkin bilanço verilerini açıkladığı raporuna göre, OMV'nin yılın ilk çeyreğindeki net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46 azalarak 163 milyon euro olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde net kar 301 milyon Euro olmuştu.

OMV CEO'su Gerhard Roiss yaptığı açıklamada, ilk çeyrek sonuçlarının düşen petrol fiyatlarından ve Libya ve Yemen'de yaşanan güvenlik sorunlarından olumsuz etkilendiğini söyledi. Roiss, Karadeniz ve Norveç'teki çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Yeni tanıttıkları Fit4Fity programının amacının şirketi düşük petrol fiyatlarına uyum potansiyelini artırmak olduğunu kaydeden Roiss, programın temel noktasının maliyet ve sermaye harcamalarını azaltmak olduğunu söyledi.

SATIŞLAR % 41 AZALDI

OMV'den yapılan açıklamaya göre, ilk çeyrekte şirketin satışları da 5,83 milyar euro oldu. Satışlar bir önceki yılın aynı döneminde 9.825 milyar Euro idi. Böylece satışlardaki yıllık bazdayaşanan düşüş yüzde 41 oldu.

Bu dönemde sermaye harcamaları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 düşerek 707 milyon Euro oldu.

Üretim ise Romanya'daki üretimin artması nedeniyle bir önceki yıla göre yüzde 2 artarak günde 303 bin varil oldu.

TÜRKİYE'DE SATIŞLAR DÜŞECEK

İlk çeyrek raporunda OMV, Türkiye'deki satış faaliyetlerinin, piyasa düzenlemelerine yapılan müdahalelerden olumsuz etkilenmesini beklediğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler