1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC Aralık’ta üretimi artırdı

OPEC Aralık’ta üretimi artırdı

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) petrol üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre günde 50 bin varil arttı.S&P...

OPEC Aralık’ta üretimi artırdı

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) petrol üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre günde 50 bin varil arttı.

S&P Global Platts'ın yaptığı araştırmaya göre, OPEC'in kota sistemine dahil 12 üyesinin toplam üretimleri 2017 Aralık ayında bir önceki aya göre 50 bin varil/gün artarak 32,40 milyon varil/gün oldu. 

Aralık ayında Suudi Arabistan 9,90 milyon varil/gün, Irak 4,41 milyon varil/gün ve İran 3,82 milyon varil/gün seviyesinde üretim yaparken, Venezuela'nın üretimi son 15 yılın en düşük seviyesine inerek 1,7 milyon varil/gün oldu. OPEC'in kota sistemine dahil üyelerinin global arz kısıntısı anlaşmasına uyum oranları Aralık ayında yüzde 135 oldu. Anlaşmaya ve kota uygulamasına dahil olmayan Libya ve Nijerya'nın toplam üretimleri ise 2.80 milyon varil olarak belirlenen sınırın üzerinde 2,88 milyon varil/gün seviyesinde gerçekleşti. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler