1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC İstanbul'da ön toplantı yaptı

OPEC İstanbul'da ön toplantı yaptı

Enerji Günlüğü -  29 Ekim'de Viyana'da yapılacak olan toplantı öncesi OPEC, petrol piyasasında dengeyi sağlamak için İstanbul'da gayri resmi bir toplantı...

OPEC İstanbul'da ön toplantı yaptı

Enerji Günlüğü -  29 Ekim'de Viyana'da yapılacak olan toplantı öncesi OPEC, petrol piyasasında dengeyi sağlamak için İstanbul'da gayri resmi bir toplantı gerçekleştirerek görüş alış verişinde bulundu.

OPEC ve bazı OPEC üyesi olmayan ülkelerin berrak bir muhtemel yol haritası çalışmaları doğrultusunda petrol piyasasında dengeyi sağlamak amacıyla 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında bugün İstanbul Hilton Otelinde bir saatlik gayri resmi bir toplantı düzenlendi. Toplantıda OPEC ile OPEC üyesi olmayan ülkelerin piyasanın normalleşmesindeki rolünün ne olacağı gibi konular görüşüldü.

Toplantıya OPEC Genel Sekreteri Muammed Barkindo, Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Salih es-Sade, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Cezayir Enerji Bakanı Nureddin Butarfe, Gabon Petrol Bakanı Etienne Dieudonne, Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail Muhammed Al Mazrouei, Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, Meksika Enerji ve Hidrokarbonlar Bakan Yardımcısı Dr. Aldo Flores-Quiroga'nın katıldığı açıklandı.

TOPLANTI LİSTESİNİ UZUN TUTACAĞIZ

OPEC toplantısının ardından ortak basın açıklaması yapan Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed bin Salih Al-Sade, OPEC üyesi olmayan petrol üreticileriyle teknik bir toplantı yapmak konusunda anlaşmaya vardıklarını belirterek, 29 Ekim'de Viyana'da yapacakları toplantıya bazı önemli OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkeleri de davet edeceklerini söyledi.

Sade ayrıca davet listesini henüz oluşturmadıklarını ama listeyi mümkün olduğunca geniş tutacaklarını da belirtti.

DEVLETLER VE ŞİRKETLER PETROLE NASIL BAKIYOR?

Önceki ve Sonraki Haberler