1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC: Petrol fiyatında yükseliş Irak kaynaklı

OPEC: Petrol fiyatında yükseliş Irak kaynaklı

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), ham petrol fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişin arz sıkıntısından değil, Irak'taki...

OPEC: Petrol fiyatında yükseliş Irak kaynaklı

Enerji Günlüğü - Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), ham petrol fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişin arz sıkıntısından değil, Irak'taki gelişmelere gösterilen hassasiyetten ileri geldiği görüşünde.

OPEC Genel Sekreteri Abdullah El Bedri varil fiyatı bir ara 115 doları gören ham petrol fiyatının bu yükselişinin nedenlerini değerlendirdi. Fuyat artışının ham petrol arzında yaşanan bir sorundan kaynaklanmadığını belirten El Bedri, yükselişin Irak'ta yaşanan gelişmelere yönelik uluslararası hassasiyetten kaynaklandığını ifade etti.

Irak'taki petrol üretiminin, ülkede ve bölgede yaşanan gelişmelerden çok fazla etkilenmediği görüşünü dile getiren El Bedri, bu yüzden OPEC üyesi petrol üreticilerini acil toplantıya çağırmak için bir gerekçenin de bulunmadığını söyledi. Ancak El Bedri, halen dünyadaki petrolün yaklaşık üçte birini üreten OPEC üyesi ülkelerin, ihtiyaç halinde daha fazla petrol arz edebileceklerini kaydetti.

Bu arada, piyasaya fazladan petrol arzı yapabilecek ülkelerden biri Suudi Arabistan olarak öne çıkıyor. Suudi yönetimi, petrol arzında bir sıkıntı oluşması halinde ortaya çıkacak ek talebi karşılamak üzere piyasaya fazladan petrol vereceğini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler