1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC petrol üretimini kısma anlaşmasını uzattı

OPEC petrol üretimini kısma anlaşmasını uzattı

Enerji Günlüğü - OPEC, petrol piyasalarında denge sağlayabilmek için uygulamakta olduğu petrol üretimini kısma anlaşmasını önümüzdeki yılın sonuna...

OPEC petrol üretimini kısma anlaşmasını uzattı

Enerji Günlüğü - OPEC, petrol piyasalarında denge sağlayabilmek için uygulamakta olduğu petrol üretimini kısma anlaşmasını önümüzdeki yılın sonuna kadar uzattı.

Dün Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü 173. Olağan Toplantısı’ndan petrol üretimini kısma anlaşmasının uzatılması kararı çıktı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid El Falih, petrol üretimini kısma anlaşmasının Aralık 2018'e kadar uzatılması için oybirliğiyle karar alındığını belirtti. 

"Anlaşma özünde bir yıllıktı” diyen El Falih, stokların 2018 yılının ikinci yarısında arzulanan hedeflere gerilemesinin beklenildiğini söyledi. 2018 yılında petrol arzında herhangi bir sürpriz beklemediklerini kaydeden El Falih, bununla birlikte OPEC dışındaki arzın belirsiz olduğunu belirterek, ABD kaya petrolü üretimine işaret etti. 

2017'nin Ocak ayında başlayan uygulama 6 ay denendikten sonra, geçen Mayıs ayında düzenlenen OPEC'in 172. Olağan toplantısında 2018'in Mart ayına kadar yani 9 ay daha uzatılması kararlaştırılmıştı.

Öte yandan OPEC üyesi olmayan ülkeler de OPEC'in kararına uyarak, Petrol üretiminde kısıntıya gitmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler