1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Opet kağıt slip kullanmayı bıraktı

Opet kağıt slip kullanmayı bıraktı

Opet AŞ, yürüttüğü Yeşil Yol Projesi kapsamında Opet Kart işlemlerinde bundan böyle kağıt slip basmayacak.

Opet kağıt slip kullanmayı bıraktı

Enerji Günlüğü - Opet AŞ, yürüttüğü Yeşil Yol Projesi kapsamında Opet Kart işlemlerinde bundan böyle kağıt slip basmayacak.

Opet AŞ, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yürüttüğü Yeşil Yol Projesi kapsamında, Opet Kart işlemlerinde bundan böyle kağıt slip basmayacak. Yeni uygulama sayesinde elde edilecek tasarruf ile İzmir’in Menemen ilçesinden başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacak bir ağaçlandırma çalışması yürütülecek. Ağaçlandırma çalışmalarının birinci etabında İzmir’de 1.170 adet fidan dikildi. 

Şirket, müşterilerine vermek üzere Opet Kart ile yapılan akaryakıt işlemlerinde kazanılan yakıt puan veya harcama bilgilerini gösteren bir kağıt slip basıyordu. Uygulamayla beraber, İzmir Menemen’de bulunan Opet Market ve Akaryakıt İşletmeciliği AŞ istasyonunda 6.100m2 alanda top akasya, leylandi, alev ağacı, bodur ateş dikeni ve güllerden oluşan toplam 1.170 adet fidan dikildi.

MÜŞTERİ İŞLEM BİLGİLERİNE MOBİL UYGULAMA ÜZERİNDEN ULAŞIYOR

Opet müşterileri yaptıkları işlemlere dair bilgilere kağıt slip yerine artık istasyonlardaki Teknopod cihazlarından, Opet Mobil uygulamasından, Opet Online İşlem Merkezi’nden ve 6738 kısa SMS kanalından ulaşabilecekler. 

Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, uygulama hakkında şöyle konuştu, “İstasyonlarımızda kağıt slip devrini kapatıyor, yerine fidanlar dikiyoruz. Hedefimiz daha yeşil bir Türkiye. Pandemi döneminde lideri olduğumuz Temiz Tuvalet Kampanyası nedeni ile tüketicilerimiz tarafından tercih edilmeye devam ettik. Toplum sağlığı için 2000 yılından bu yana devam eden kampanyamızın önemi ve değeri salgınla birlikte daha iyi anlaşıldı. Kağıt slip basımına son verme kararımızı ise şirket içinde oluşturduğumuz proje gruplarından çıkan bir fikir doğrultusunda geliştirdik”.

2004’te başlattıkları Yeşil Yol Projesinin, Opet’in çevre hassasiyetinin sonucu olduğunu kaydeden Ağca, “İstasyonlarımızın çevresini ve kamusal alanları ağaçlandırdık, toplumumuzun çevre konusunda bilinçlendirilmesi adına eğitim faaliyetleri düzenledik. Yeşil Yol Projesi ile sadece Opet düzeyinde çevreci bir aktivite sürdürülmesi değil, bu konudaki bilinçlendirme ve iş birliği çabaları ile toplumun geneline yayılan bir çevre bilinci hedeflendi” diye konuştu. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler