1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. OPET Temiz Tuvalet Projesi şimdi de ‘Yunuslar’a ulaştı

OPET Temiz Tuvalet Projesi şimdi de ‘Yunuslar’a ulaştı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin bol ödüllü sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak gösterilen OPET Temiz Tuvalet Kampanyası, motosikletli polis ekipleri...

OPET Temiz Tuvalet Projesi şimdi de ‘Yunuslar’a ulaştı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin bol ödüllü sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak gösterilen OPET Temiz Tuvalet Kampanyası, motosikletli polis ekipleri Yunuslar'ın toplanma merkezini de kapsamına aldı.

OPET, 13 yıldır yürüttüğü ve akaryakıt istasyonlarında hijyen, çevre temizliği ve güven unsurlarını öne çıkararak sektördeki diğer oyuncuları da peşinden sürükleyen Temiz Tuvalet Kampanyası'nı, istasyonların dışında okullar, belediyeler, camiler, köyler gibi alanlardan sonra şimdi yeni bir sahaya daha taşıdı. Proje kapsamında İstanbul Haliç’teki motosikletli polis ekiplerinin kullandığı Yunus Toplanma Merkezi’nin tuvaletleri yenilendi. 

7 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE ULAŞTI

Temiz Tuvalet Kampanyası projesinin fikir lideri ve yaratıcısı OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk ile ekibi 29 Mayıs tarihinde PEKOM Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde, 350 Motorsikletli Polis’e OPET’in Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında bilgi verdi "Tuvaletler bir ülkenin medeniyet göstergesidir" diyen Nurten Öztürk, 13 yılda 5.5 milyon kilometreden fazla yol kat ederek 72 il ve çevresinde 7 milyondan fazla kişiye ulaştıklarını; istasyonlarda, köy ve kasabalarda halka, okullarda öğretmen ve öğrencilere seminer verdiklerini söyledi. Öztürk, "Projemize büyük talep var, işbirliği çağrılarına yetişmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

TEMİZ TUVALET TÜRKİYE STANDARDI HALİNE GELDİ

Ulusal ve uluslararası pek çok ödüle de sahip olan Temiz Tuvalet Projesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan Türkiye’de tuvalet standartlarının güncel hale getirilme çalışmasında da temel kriter olarak alındı. İstanbul'daki Milli Eğitim’e bağlı tüm okullarda "Temiz Okulum" projesi uygulayan, belediyeler ve hastanelerle ortak çalışmalar yapan, camilere ulaşan OPET, TCDD için "Temizlik Rayında" projesi hazırlayıp tüm bölgelerinde eğitim verdi ve projenin tren, gar ve istasyonlarda uygulanmasını sağladı.

YURTDIŞINDA DA OPET TEMİZ TUVALET

OPET’in Temiz Tuvalet Kampanyası, yurtiçinden olduğu gibi yurtdışından da işbirliği çağrıları alıyor. Proje, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan’a bu yıl da Makedonya Üsküp’e ihraç edildi. Her iki ülkede Türk okullarında öğretmenlere ve öğrencilere temiz tuvalet ve hijyen eğitimi verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler