1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPET’in depolama tarifeleri değişti

OPET’in depolama tarifeleri değişti

Enerji Günlüğü – EPDK, OPET’in Mersin ve Tekirdağ'da bulunan depolama tesislerine ilişkin tarifeleri yeniledi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),...

OPET’in depolama tarifeleri değişti

Enerji Günlüğü – EPDK, OPET’in Mersin ve Tekirdağ'da bulunan depolama tesislerine ilişkin tarifeleri yeniledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kurul kararı ile OPET’in Mersin’deki Mersin Depolama Tesisi ile Tekirdağ’daki Marmara Ereğlisi Depolama Tesisi’nin tarife değişikliklerini onayladı.

MARMARA EREĞLİSİ DEPOLAMA TESİSİ

Hizmet bedelleri başlığı altında günlük depolama hizmet bedeli benzin, motorin ve havacılık yakıtları türleri için belirlenen tutar 0,27 TL olarak belirlenirken, hizmet başına alınacak teslim alma hizmeti bedeli benzin ve motorinde 19 TL, havacılık yakıtı türlerinde ise 8 TL olarak belirlendi. Uzun süreli kapasite kiralanması halinde günlük depolama hizmet bedelleri ise, deniz motorini ve denizcilik yakıtı türlerinde 0,33 TL, havacılık yakıtı türlerinde 0,53 TL ve motorin türlerinde ise 0,27 TL oldu.

Uzun süreli depolama ve teslim etme hizmeti alınması halinde ise;

Günlük depolama hizmet bedeli benzin ve motorin türlerinde 0,32 TL, teslim etme hizmet bedelinde benzin ve motorin türlerinde 2 TL, karayolu ile teslim hizmetleri mesai saatleri dışında yapılırsa ilave olarak 0,33 TL olacak.

Fiyatlara KDV dahil değil. Uzun süreli depolama ve teslim etme hizmeti için yapılacak kontratın süresi en az 5 yıl olacak ve garanti geçiş miktarı yıllık 350 bin metreküpün altında olmayacak. Yıllık 350 bin metreküpe kadar olan çekişlerde teslim etme hizmet bedelinde yüzde 56 indirim uygulanacak ve teslim etme hizmet bedeli 0,88 TL olarak uygulanacak. Yıllık 750 bin metreküpe kadar 350 bin metreküpü aşan çekişler için alınacak teslim etme hizmet bedeli metreküp başına 0,67 TL olacak. Yıllık 750 bin metreküpü aşan çekişler için alınacak hizmet etme bedeli metreküp başına 3 TL olacak.

MERSİN DEPOLAMA TESİSİ

Hizmet bedelleri kapsamında günlük depolama hizmet bedeli benzin, motorin ve havacılık yakıtı türlerinde 0,27 TL, fuel oil türlerinde ise 0,28 TL oldu. Hizmet başına alınacak teslim alma hizmet bedeli ise benzinde 13 TL, motorinde 20,50 TL, fuel oil türlerinde 9 TL ve havacılık yakıtı türlerinde ise 8 TL oldu. Uzun süreli kiralama yapılması halinde hizmet bedeli motorin türlerinde 7,60 TL, havacılık yakıtı türlerinde ise 0,53 TL oldu.

Fiyatlara KVD dahil değil. Uzun süreli kiralama en az 5 yıl olup indirim uygulanmayacak. Uzun süreli kiralamada, asgari kiralanacak kapasite 6 bin 500 metreküpün altın olmayacak. Uzun süreli kiralama hizmeti, motorin ürünleri için antrepo tanklarına yapılacak teslimler için verilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler